Zwemmen Nieuwegein en omgeving 💦 zwemindex.nl (2024)

Zwemmen in de buurt van Nieuwegein. Binnen 30 minuten rijden.

1. Merwestein

Nieuwegein Binnenbad Buitenbad

Merwestein is het grootste zwemcomplex in de regio Utrecht met interactieve waterattracties, een wedstrijdbad en een aquajungle voor kinderen. De hypermoderne glijbaan met LED-verlichting en snelheidsmeter, tropische sierwanden en zwembadbioscoop zorgen voor een totaalbeleving.

2. Down Under (Plas Laagraven)

Nieuwegein Recreatieplas Entree

Down Under biedt u diverse 'spetterende' activiteiten. Naast het gezellige en kindvriendelijke strandbad, kunt u waterskiën, kneeboarden en wakeboarden aan de Cable Way, paintballen en voetgolfen. Binnen het complex kunt u het hele jaar gebruik maken van het water, reserveer voor de indoor wavesurfer om te bodyboarden of surfen. Op zonnige dagen boven de 22 graden C wordt voor het strandbad entree geheven en toezicht gehouden op de zwemmers. Het is niet toegestaan glaswerk mee te nemen naar dit strand.

WaterkwaliteitUitstekend

Bekijk alle faciliteiten bij Down Under (Plas Laagraven)

3. Zwembad de Hooghe Waerd

IJsselstein Binnenbad ± 3 KMvanafNieuwegein

Zwembad De Hooghe Waerd heeft een wedstrijdbad, waar naast zwemlessen ook ruimte is voor banenzwemmen en diverse aquasporten zoals Aquajoggen en Trimzwemmen. Voor recreatief zwemmen is het recreatiebad uitgerust met een glijbaan, stroomversnelling, stoomcabine, whirlpool en een peuterbadje, wat het een ideale plek maakt voor ontspanning en plezier. Het peuterbad, met glijbaan en waterpaddestoel, biedt de allerkleinsten een veilige en vermakelijke omgeving.

4. Middelwaard

Vianen (Utrecht) Recreatieplas ± 5 KMvanafNieuwegein

Plas Middelwaard is een voormalige zandwinput van ongeveer 17 ha groot en ligt in de uiterwaarden van de Lek net buiten Vianen. Deze rivier stroomt ten noordwesten van de plas. Aan de oostzijde wordt de plas begrensd door de snelweg A2, aan de zuidoostzijde van de plas ligt Vianen.Het zandstrand ligt in de noordoostelijke hoek van de plas. In het water ligt een ballenlijnaan paaltjes tot de plaats waar de diepte ongeveer één meter is.

WaterkwaliteitUitstekend

Bekijk alle faciliteiten bij Middelwaard

5. Tull en 't Waal West

Tull en 't Waal Strandje ± 6 KMvanafNieuwegein

De zwemlocatie Tull en ’t Waal West is een van de zwemlocaties in het recreatiegebied ’t Waal,dat gelegen is aan de noordkant van een dode arm van de Lek, ter hoogte van het dorp Tull en ’t Waal(gemeente Houten). Het ligt geheel buitendijks.Het Recreatiegebied ’t Waal heeft als belangrijkste functies dagcamping, stranden, oeverrecreatie en is ongeveer 38 hectare groot. Het terrein is uitermate geschikt voor diverse activiteiten zoals zwemmen, luieren, zonnen en sportieve activiteiten. Op de drukke dagen is er een mobiele snackwagen waar voor ieder wat wils te krijgen is.

WaterkwaliteitUitstekend

Bekijk alle faciliteiten bij Tull en 't Waal West

6. De Wetering

Houten Binnenbad Buitenbad ± 6 KMvanafNieuwegein

Zwembad De Wetering in Houten heeft een binnenzwembad en een buitenzwembad, beide voorzien van een wedstrijdbad. Buiten is er een recreatiebad met een familieglijbaan en een uitnodigende ligweide met speeltoestel en volleybalnet.

7. Sportcentrum Helsdingen

Vianen (Utrecht) Binnenbad ± 6 KMvanafNieuwegein

Helsdingen Sport en Cultuur herbergt een modern zwembad met twee baden: een wedstrijdbad en een doelgroepenbad, elk voorzien van een beweegbare bodem voor variabele diepte. Het doelgroepenbad, met aangenaam warm water, nodigt uit tot ontspanning en is uitgerust met een overdekte glijbaan voor extra plezier.

8. Tull en 't Waal Oost

Tull en 't Waal Strandje ± 7 KMvanafNieuwegein

De zwemlocatie Tull en ’t Waal Oost is een van de zwemlocaties in het recreatiegebied ’t Waal, dat gelegen is aan de noordkant van een dode arm van de Lek, ter hoogte van het dorp Tull en ’t Waal (gemeente Houten). Het recreatiegebied ligt geheel buitendijks. Het terrein is uitermate geschikt voor diverse activiteiten zoals zwemmen, luieren, zonnen en sportieve activiteiten.Op de drukke dagen is er een mobiele snackwagen waar voor ieder wat wils te krijgen is.

WaterkwaliteitUitstekend

Bekijk alle faciliteiten bij Tull en 't Waal Oost

9. Strijkviertelplas

Utrecht Recreatieplas ± 7 KMvanafNieuwegein

Strijkviertel is een plas gelegen langs het industriegebied Strijkviertel in Vleuten-De Meern, nabij de A12. De plas, met strand en ligweiden, is geschikt voor zwemmen, surfen en vissen. Rondom de plas is een fiets- en wandelpad aangelegd.

WaterkwaliteitUitstekend

Bekijk alle faciliteiten bij Strijkviertelplas

10. Recreatie Everstein

Hagestein Recreatieplas ± 7 KMvanafNieuwegein Entree

Plas bij Hagestein is een plas van ongeveer 37 ha groot en ligt tegen de plaats Hagestein aan. In het noordelijke deel van de plas bevindt zich de zwemzone. Langs het grootste deel van de noordelijke oever grenst de ligweide direct aan het water.

WaterkwaliteitUitstekend

Bekijk alle faciliteiten bij Recreatie Everstein

11. Zwembad Den Hommel

Utrecht Binnenbad Waterspeeltuin ± 7 KMvanafNieuwegein

Zwembad Den Hommel heeft vier baden, waaronder een 25 meter wedstrijdbad, doelgroepenbad, recreatiebad en een speelbad voor kinderen. Het recreatiebad heeft een 70m lange glijbaan, een stroomversnelling, buitenuitzwembad, een bubbelbad en ligbanken. Buiten is er een waterspray park met fonteinen en andere speelelementen.

12. Honswijkerplas

Tull en 't Waal Recreatieplas ± 8 KMvanafNieuwegein

De zwemlocatie ligt in een zijarm van de Lek ter hoogte van Tull en 't Waal. De zwemlocatie wordt aan de noordoostzijde begrensd door de Lekdijk en aan de westzijde door een dijk die het water scheidt van een parallelle zijarm.

WaterkwaliteitUitstekend

Bekijk alle faciliteiten bij Honswijkerplas

13. Rietplas

Houten Recreatieplas ± 9 KMvanafNieuwegein

De Rietplas is een recreatieplas met park, aangelegd met stranden, speelruimte, vissteigers en natuurzones. Middenin het dichtbebouwde gebied kunnen bewoners genieten van vergezichten over het water en zijn recreatiemogelijkheden zoals o.a. zwemmen aanwezig.

WaterkwaliteitUitstekend

Bekijk alle faciliteiten bij Rietplas

14. De Krommerijn

Utrecht Binnenbad Buitenbad ± 10 KMvanafNieuwegein

Zwembad De Krommerijn is een groot 50-meter wedstrijdbad waar je het hele jaar door kan zwemmen. In de winter binnen, maar in de zomer gaan het dak en de wanden open zodat je kan zwemmen in de frisse buitenlucht. Het bad is alleen toegankelijk voor abonnementshouders.

15. Zwembad Fletiomare

De Meern Binnenbad ± 10 KMvanafNieuwegein

Zwembad Fletiomare in De Meern heeft 3 verschillende baden waar iedereen heerlijk kan zwemmen, sporten en spelen.

16. Voorveldse Polder (Speelvijver)

Utrecht Open water zwemplek ± 12 KMvanafNieuwegein

Deze zwemwaterlocatie is ingedeeld in de 4-jaars waterkwaliteitsklasse Slecht en heeft daardoor een negatief zwemadvies. Dit gaat NIET over de actuele kwaliteit van het water. Als daar iets mee aan de hand is, wordt dat hierboven en ter plaatse aangegeven, Bij de 4-jaars waterkwaliteitsklasse Slecht is de kans op maag- of darmklachten groter dan bij Uitstekend.De Speelvijver Voorveldse Polder ligt aan de oostelijke rand van Utrecht net ten westen van de snelweg A27. De kleine vijver ligt in een parkachtig gebied waarin een aantal sportfaciliteiten zoals een manege en een tennispark aanwezig zijn. De gemeente Utrecht isde beheerder van de locatie. Het zwemgedeelte ligt aan de zuidkant van de vijver. Er is een zandstrandje van ca. 30 meter lang. Verder is de vijver grillig van vorm en strekt zich uit rond twee met struikgewas en bomen begroeide eilandjes. Rond het strandje is een ligweide en ook de oevers van het overige deel van de vijver zijn met gras begroeid. De vijver is niet dieper dan ca 50 cm.De locatie is een beetje een buitenbeentje wat betreft de waterhuishouding, het wordt met behulp van een pomp kunstmatig met grondwater gevoed. Het zwemgedeelte beperkt zich tot het deel van de plas met het zandstrandje en is vrij toegankelijk. Op een mooie dag wordt de speelvijver hoofdzakelijk bezocht door ouders met jonge kinderen. Er is geen toezicht.

WaterkwaliteitSlecht

Bekijk alle faciliteiten bij Voorveldse Polder (Speelvijver)

17. De Kwakel

Utrecht Binnenbad ± 12 KMvanafNieuwegein

Zwembad De Kwakel in Overvecht heeft 5 verschillende zwembaden, waaronder 2 wedstrijdbaden, een recreatiebad en een doelgroepenbad. Het recreatiebad heeft een glijbaan, bubbelbad, hot-whirlpool en een buiten-uitzwembad.

19. Haarrijnse Plas

Utrecht Strandje ± 13 KMvanafNieuwegein

De Haarrijnseplas ligt tussen Vleuten en het gebied Haarrijn, ten oosten van de Maarssenseweg, vlakbij de noordpunt van het Leidsche Rijn Park. In het afgeschermde gedeelte aan de noordelijke oever van de oostplas kan men veilig zwemmen. Er is een zandstrand met speelse duinen en een lig- en speelweide met sport- en speelvoorzieningen.

WaterkwaliteitUitstekend

Bekijk alle faciliteiten bij Haarrijnse Plas

20. Recreatiecentrum H2o

Harmelen Binnenbad ± 14 KMvanafNieuwegein

In H2O kun je terecht voor banenzwemmen, zwemlessen en diverse aquasporten.

Zwemmen Nieuwegein en omgeving 💦 zwemindex.nl (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Zonia Mosciski DO

Last Updated:

Views: 5926

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Zonia Mosciski DO

Birthday: 1996-05-16

Address: Suite 228 919 Deana Ford, Lake Meridithberg, NE 60017-4257

Phone: +2613987384138

Job: Chief Retail Officer

Hobby: Tai chi, Dowsing, Poi, Letterboxing, Watching movies, Video gaming, Singing

Introduction: My name is Zonia Mosciski DO, I am a enchanting, joyous, lovely, successful, hilarious, tender, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.